Ametlik: Ragnar Klavan täitis oma unistuse ning mängib järgmisel hooajal Inglismaa kõrgliigas

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: Instagram

Eesti koondise kapten Ragnar Klavan on ametlikult Liverpooli jalgpallur. Oma uues koduklubis hakkab Klavan kandma särki numbriga 17.

«Mul on väga suur au olla osa sellest imelisest klubist ja meeskonnast. Raske on seda sõnadesse panna, sest olen unistanud sellest juba 22 aastat. Inglismaa kõrgliiga on kõige atraktiivsem liiga maailmas ning siin on suurepärased mängijad. See on jalgpalli kodu,» rääkis Klavan Liverpooli pressiteate vahendusel.

Neli hooaega Saksamaal Bundesligas mänginud Klavan esindas oma senist tööandjat Augsburgi 136 võimalikust liigamängust 125 korral. Kuna Liverpoolil on hooaja eel keskkaitsjatega keeruline seis, otsustas klubi peatreener Jürgen Klopp talle Saksamaa kõrgliigaaegadest tuttava Klavani klubisse tuua.

Viie miljoni euro eest tööandjat vahetanud Klavan sõlmis Liverpooliga kolmeaastase lepingu, mida on osapoolte kokkuleppel võimalik pikendada veel aasta võrra. Klavan hakkab klubis kandma särki numbriga 17, mis eelneval kolmel hooajal oli keskkaitsja Mamadou Sakho number.

Olulised faktid Liverpooli kohta:

  • Inglismaa meister 18 korral (viimati hooajal 1989/90). Rohkem tiitleid on vaid Manchester Unitedil (20).
  • Meistrite liiga võitnud 5 korral (1977, 1978, 1981, 1984, 2005). Selle näitajaga on nad kõige edukam Inglismaa klubi ning jagavad kõigi aegade edetabelis Müncheni Bayerni ja FC Barcelonaga kolmandat kohta Madridi Reali (11 võitu) ja AC Milani (7 võitu) järel.
  • Maailma kaheksas vutitiim. Liverpooli suurust spordimaailmas on raske ülehinnata. Alles nädal aega tagasi reastas mainekas majandusajakiri Forbes spordimaailma kõige väärtuslikumad spordiklubid ning Liverpooli väärtuseks hinnati 1,55 miljardit USA dollarit. Kõikide maailma spordiklubide pingereas paikneti 41. kohal (esikoha hõivas ameerika jalgpalli tiim Dallas Cowboys). Jalgpalliklubide pingereas hoitakse aga ülikõrget 8. positsiooni.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles