Kool, kus laste mõistus avatakse

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taibukate teaduskooli kuuenda klassi lõpetanud Tõnis Kald pani tiimikaaslastega pead kokku ning koos juhendajatega töötasid nad välja heli summutava laua, mis aitab õpilastel kärarikkas ruumis õppimisele keskenduda.
Taibukate teaduskooli kuuenda klassi lõpetanud Tõnis Kald pani tiimikaaslastega pead kokku ning koos juhendajatega töötasid nad välja heli summutava laua, mis aitab õpilastel kärarikkas ruumis õppimisele keskenduda. Foto: Kristjan Kivistik

Teaduskoolis jääb andekusest väheks, seal peab ka taibukas olema. Lilian Tambekile on antud oskus selliseid lapsi ära tunda.

Tema juhitav mittetulundusühing Taibukate Teaduskool läheb vastu juba kolmandale õppeaastale. See reaal- ja loodusainete kool on jätnud nii mõnegi taibuka noore kodukanti õppima ning pannud ettevõtjaid imestama õpilaste ideede üle.

Tegevjuht Lilian Tambek ise kehitab õlgu. «Võib-olla ma mõtlen liiga suurelt,» ütleb ta, pidades silmas väljakutseid, mida kooli eestvedamine on endaga kaasa toonud. Aga ta ei taha järeleandmisi teha. «Ma ei taha, et teaduskool ajaviiteks ja huviringiks taanduks. Neid on niigi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles