Programm läheb teisele ringile

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaale omast elulaadi hoitakse elus mitmel moel.
Mulgimaale omast elulaadi hoitakse elus mitmel moel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeerium kuulutas välja taotlusvooru Mulgimaa kultuuriprogrammist toetuse saamiseks. Projektitaotlusi saab esitada 18. veebruarini.

Mullu algatatud programmi eesmärk on väärtustada ja taaselustada elulaadi, tavasid ja kombeid, oskusi ning keelelist eripära, mis on mulkidele igapäevaelu ja identiteedi osana omased ja tähtsad.

Mullu andis kultuuriministeerium programmist toetusi 30 projektile ligi 38 346 euro (600 000 krooni) eest. Toetust jagus mulgi murdekeele õppe korraldamiseks, aga ka mulgi-eesti praktilise sõnaraamatu väljaandmiseks, rahvarõivaraamatu koostamiseks ja mulgikeelsete raadiouudiste tegemiseks.

Kultuuriministeeriumi rahvakultuurinõunik ja Mulgimaa kultuuriprogrammi nõukogu esimees Eino Pedanik ütles mullust taotluste arvu kommenteerides, et tegemist oligi suures osas sisseelamisaastaga.

«Kui riik suudab mulgi kogukonda panustada, aitab see kindlasti identiteeti alal hoida,» on Pedanik veendunud. «Oma kogemuste põhjal võin öelda, et tagasiside on olnud positiivne. Inimesed on valmis ja hindavad seda toetust.»

Programmi eelarve on tänavu sama suur nagu möödunud aastalgi.

Programm hõlmab Viljandimaal Abja, Halliste, Karksi, Paistu, Tarvastu ja Pärsti valda ning Mõisaküla linna.

Valgamaal kuuluvad programmi alla Helme, Hummuli ja Põdrala vald ning Tõrva linn. See on mõeldud ka väljaspool Mulgimaad elavatele mulkide kogukondadele ja seltsidele.

Programm toetab UNESCO vaimse kultuuripärandi kaitse konventsiooni eesmärkide täitmist ning sellega soovitakse kaasa aidata vaimse kultuuripärandi taastamisele ja elavas kasutuses püsimisele.

Kultuuriministeeriumile saavad taotlusi esitada asutused ja organisatsioonid. Programmi teksti ning projektitoetuste taotlemise tingimustega saab tutvuda kultuuriministeeriumi veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles