Kas naised päästavad maailma?

Enn Siimer
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kõrboja perenaine» ei ole ainult Anna (Kadri Lepp) ja Villu (Ott Aardam) armastuse lugu, vaid hoopis suurem lugu elust, kogukonnast, meestest ja naistest.
«Kõrboja perenaine» ei ole ainult Anna (Kadri Lepp) ja Villu (Ott Aardam) armastuse lugu, vaid hoopis suurem lugu elust, kogukonnast, meestest ja naistest. Foto: Dmitri Kotjuh

Ei mäletagi, et Ugala suvelavastused oleksid kunagi pettumust valmistanud, mida ei saa öelda kaugeltki kõigi teatrite ja lihtsalt suveks kokku klopsitud truppide kohta.

Ugala on hoidnud kindlat joont ning valinud suvekski tõsiseid tekste ja lavastajaid, kes puhkusemeeleolule mööndusi ei tee. See iseenesest muidugi ei tähenda, et nalja ja meelelahutust poleks. Nagu elus, on ka teatris tõsine ja traagiline käsikäes koomilisega. 

Olen olnud positiivselt häälestatud kõigi Vargamäel tehtud lavastuste eel, olenemata teatrist, kes parasjagu üles astub. Ikka on kaasa löönud ka kohalik külarahvas. Ikka annab paiga aura sõnulseletamatu lisaväärtuse, mille eest peaks peale Tammsaare tänama Albu valla inimesi ja väsimatult tegutsevat kultuurilembest vallavanemat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles