Kahe kinnistu omaniku vastuseis laseb Tarvastu paisjärve allavett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse Tarvastu paisjärve asemel võib peatselt näha kuiva orgu.
Praeguse Tarvastu paisjärve asemel võib peatselt näha kuiva orgu. Foto: Marko Saarm

​Mustla piiril asuva Tarvastu paisjärve tulevik tekitab nii kohalikele elanikele kui ka vallavalitsusele muret, sest üha rohkem tundub, et Oru kinnistu omaniku vastuseisu ning kiriku vastusega venitamise tõttu peab järve tühjaks laskma. Samuti võib järve äärde tulemata jääda ligikaudu seitsme kilomeetri pikkune terviserada.

Alles 2011. aastal lõplikult valminud Tarvastu paisjärve vee-erikasutusluba aegus õigupoolest juba mullu 30. septembril. Mittetulundusühingu Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Klubi juhatuse liikme Tarmo Araku sõnul sai koos loaga otsa ka viieaastane periood, mil ühing oli määratud järve eest vastutavaks. 

Et pais on Tarvastu Peetri koguduse maal, saatis Arak kirikule palve taotleda keskkonnaametilt loa pikendamist. 31. märtsil teatas pastor Elve Bender Arakule, et kogudus vastab mittetulundusühingule endale sobival ajal, kuid Araku sõnul pole vastust tänini tulnud. Samas ei saaks luba pikendada ka siis, kui kirik vastaks, sest teise järveäärse maatüki, Oru kinnistu esindaja on keeldunud oma nõusolekut andmast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles