Amatöörfilmid lähevad festivalile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti 46. harrastusfilmide festival kutsub osalema kõik Eestis tegutsevaid filmiamatööride ühendusi ning omaette tegutsevaid autoreid mittekommertslike videofilmidega, mida pole näidatud varasematel harrastusfilmide festivalidel.

Möödunud aastal osales festivalil 98 filmi. Võistlema oli saadetud tõsielu-, mängu-, eksperimentaal- ja animafilme, aga ka muusikavideoid.

Festivali peaauhinna saavad parim täiskasvanud autori film, parim üliõpilasfilm ja parim alla 18-aastase autori film. Välja pannakse hulk eri- ja rändauhindu.

Filmi pikkus võib olla kuni 30 minutit ning töid oodatakse 12. märtsiks.

Festivali žürii otsusega pääsevad parimad lõppvooru, mis on laupäeval, 23. aprillil Solarise keskuses kinos Artis. Sealsamas on festivali pidulik lõpetamine ja võitjate autasustamine.

Enne festivali pakutakse autoritele võimalust saada filmide viimistlemiseks konsultatsiooni. Selleks korraldatakse 19. veebruaril Tallinnas Lindakivi kultuurikeskuses filmide analüüsipäev, millel osalemine on tasuta.

Festivali juhend on väljas Eesti filmiamatööride liidu kodulehel efl.planet.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles