Suure-Jaani vallas kaotas rehielamu katuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kaart
kaart Foto: Allikas: «Sakala»

Ööl vastu kolmapäeva kuuldi Suure-Jaani valla Kerita küla Reinu talus kõva müra: paarisaja aasta vanuse rehielamu katus langes laudaosa kohal sisse.

«Kuulsime hirmsat raginat, kuid kohe ei saanud arugi, mis juhtus,» rääkis Reinu talu perenaine, 67-aastane Malle Varsamaa oma koduga kesköö paiku juhtunud õnnetusest.

Seda, mis tegelikult oli juhtunud, nägid perenaine ja tema poeg järgmisel päeval.

Kannatada sai tühi laudaosa

Katus oli sisse varisenud rehealuse ja lauda kohal. Et laudas loomi polnud, siis keegi viga ei saanud.

Neljatoalises eluasemes võib karta ühe toa lae pärast, ehkki seal veel midagi sisse ei kukkunud. Halvema vältimiseks tassisid elanikud sellest ruumist siiski riidekraami välja.

Kolmapäeva lõuna ajal kutsus Malle Varsamaa appi päästeteenistuse, sest ta ise ja tema invaliidist poeg polnud võimelised katusele ronima. Päästjad lahutasid lauda ja elamu poole kaheks, muidu oleks varing võinud jätkuda. Lisaks ajasid nad eluruumide kohalt lund vähemaks.

Lumi oli aetud

«Ometi oli meil lumi katuselt aetud,» ütles perenaine. Seda kinnitas ka akende ülemise ääreni ulatuv lumekuhi.

Nii hoone ise kui selle sisustus olid kindlustatud ning kindlustusfirma vaatas juba õnnetuspaiga üle.

Vallamajast käis õnnetuspaigal majandusnõunik Are Aua. Tema sõnul saab hoones küll elada, kuid kevadel on seda vaja kindlasti toestada.

Vallal oleks vajaduse korral emale ja pojale pakkuda ajutiseks eluruumiks korter, kuid seda Malle Varsamaa ei soovinud. Ta on selles talus elanud 1983. aastast saadik.

Lumi on sel talvel katuseid Viljandimaal sisse surunud varemgi. Mõni aeg tagasi vandus raskele koormale alla ühe Olustvere mõisa hoone katus. Selle õnnetuse põhjuseks peeti halba projekteerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles