Üle ookeani sõbrustavatel linnadel on mõned sarnased mured

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki Viljandi ja USA-s asuva Cumberlandi vahel on ametlikult sõprussuhted olnud juba kolm aastat, jõudis esimene ametlik viljandlaste delegatsioon teisele poole ookeani külaskäigule alles sel nädalal.

Linnapea Ando Kiviberg, volikogu esimees Peep Aru ja volikogu liige Kris Süld osalesid eelmisel nädalavahetusel Kanadas Torontos tuntud koorijuhi ja helilooja ning Viljandi aukodaniku Roman Toi 100. sünnipäeva pidustustel. Teel tagasi tehti paaripäevane kõrvalepõige USA-sse Marylandi osariiki ning heideti pilk sealsele sõpruslinnale.

Kiviberg märkis, et Cumberlandi linnapea Brian K. Grim on Viljandis käinud juba kolm korda, mistõttu oli viimane aeg, et siinsed linnajuhid vastukülaskäigu ette võtaks. «Nägime oma silmaga, milline see linn on, ning ühtlasi näitasime ennast. Olgugi et mitmed neist, kellega seal kohtusime, olid end interneti vahendusel Eesti ja Viljandi asjadega päris hästi kurssi viinud, aitas päris elus viljandlaste nägemine usutavasti neis äratada sügavamat huvi meie vastu,» rääkis Kiviberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles