Kaitseväel on eilsest peapsühholoog

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolonelleitnant Harri Ints asus eile juhtima loodavat kaitseväe psühholoogiateenistust.

Harri Intsu sõnul on tema kui kaitseväe peapsühholoogi ülesanne tagada kaitseväelastele võimalikult professionaalne psühholoogiline tugi.  

Loodav teenistus korraldab kaitseväe psühholoogilist teenindamist ning koondab kõiki kaitseväe psühholooge.

Teenistuse ülesanne on toetada kaitseväelasi psühholoogilise nõustamisega ning korraldada kaitseväe psühholoogiaalast väljaõpet, teadus- ja arendustegevust.

Kolonelleitnant Ints on saanud Tartu ülikooli diplomi psühholoogia erialal ning lõpetanud ühtlasi Kanada maaväe juhtimis- ja staabikolledži. Kaitseväeteenistust alustas Ints 1993. aastal Kuperjanovi pataljoni psühholoogina, oli kaitseväe peainspektor, kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem ning aastatel 2000—2004 kaitseväe peapsühholoog.

Harri Ints teenis aastatel 2005—2008 NATO arenduse väejuhatuses ning seejärel käesoleva aasta alguseni Balti kaitsekolledžis kõrgema juhtimiskursuse planeerimisohvitserina.

Kolonelleitnant Intsu on autasustatud Kotkaristi neljanda klassi teenetemärgiga ja Kaitseväe teenetemärgiga. Ta on Eesti psühholoogide liidu tegevliige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles