Kuigi tegeleme ka muinasjuttudega, ei käi kõik päriselt nagu muinasjutus

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhiivi juhataja Risto Järv kinnitas, et Viljandi toetuskontsert oli midagi uut ja erilist. Omalt poolt andis arhiiv just kontserdi ajaks välja rahvamuusika antoloogia veebiväljaande, mille tegemist oli pikka aega plaaninud
Arhiivi juhataja Risto Järv kinnitas, et Viljandi toetuskontsert oli midagi uut ja erilist. Omalt poolt andis arhiiv just kontserdi ajaks välja rahvamuusika antoloogia veebiväljaande, mille tegemist oli pikka aega plaaninud Foto: Margus Ansu / Postimees

​Maikuu lõpul oli Viljandi pärimusmuusika aidas kontsert Eesti Rahvaluule Arhiivi toetuseks. Millele pärimusmuusika keskus siis õieti appi tõttas?

Sakala küsimustele vastasid kolm Eesti Rahvaluule Arhiivi (ERA) töötajat: vanemteadur Janika Oras, kes on lisaks teadustööle arhiivi juurde juhatanud palju pärimusmuusikuid nii Viljandis kui Tallinnas, pärimusmuusikaga seotud uurimisvaldkonna etnomusikoloogia vanemteadur Taive Särg ning arhiivi juhataja, folklorist Risto Järv.

Küllap on päris uhke tunne töötada asutuses, ilma milleta poleks Eesti folkmuusikas tekkinud uut ja väga elujõuliseks osutunud lainet. Mida hiljutise toetuskontserdiga täpselt sooviti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles