Juks ülesjooksutrepil

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Kui praegune Viljandi linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikurühma juht Juhan-Mart Salumäe kirikuõpetajast isa Mart Salumäe ja koorijuhist ema Külli Salumäe teise lapsena ilmavalgust nägi, oli Eesti iseseisvuse taastamisest möödas 19 päeva. Edagar Savisaar tüüris valitsust ja New Yorgis anti viimast lihvi Balti riikide ÜRO-sse vastuvõtmise paberitele.

See oli tormiliste muutuste aeg, kui peaaegu kõik eestlased east ja elukohast sõltumata olid laulva revolutsiooni tuules poliitiliselt aktiivsed.

Nüüd, 25 aastat hiljem, kurdavad parteilased, et kohalikku poliitikasse on ülikeeruline asjalikke noori haarata. Need, kel jagub potentsiaali, rändavad gümnaasiumi lõpetamise järel suurematesse linnadesse ega tule nii pea tagasi. Need, kes jäävad kodupaika, ei huvitu poliitikast. Viljandi opositsioonilistel sotsidel on selles mõttes teistest rohkem vedanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles