Poola saatkond kutsub kohtumisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poola Vabariigi suursaatkond Tallinnas, Eesti sõjamuuseum Viimsis ja Viljandi muuseum kutsuvad kohtumisele, mis on pühendatud mälestuste kogumisele kindral Johan Laidoneri abikaasa ja Naiskodukaitse auliikme Maria Kruszewska-Laidoneri kohta.

Mälestusürituse «Meie ja teie vabaduse eest» korraldajad ootavad 15. juunil kell 13 Viljandi muuseumi näitusemajja kõiki neid, kes mäletavad Maria Kruszewska-Laidoneri isiklikult, on kuulnud mälestusi tema kohta teistelt või kelle valduses on fotosid ja esemeid, mis võisid kuuluda talle. Samuti on oodatud kõik, keda huvitab see erakordne poolatar, kes ka Nõukogude okupatsiooni ajal seisis Eestis vabaduse ja inimväärikuse kaitsel. Säilinud mälestuskildude abiga loodavad korraldajad taastada tema portree.

Kohtumisel osalevad Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak, Viljandi abilinnapea Janika Kivistik ja Poola suursaatkonna avaliku ja kultuuridiplomaatia spetsialist Sławomira Borowska-Peterson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles