Valuoja põhikooli tabas teine õhureostus

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja põhikool
Valuoja põhikool Foto: Peeter Kümmel

Eile pärastlõunal tungis teist korda viimase kahe nädala jooksul kanalisatsioonisüsteemist Viljandi Valuoja põhikooli mürgine kemikaalihais, mis muutis sellega kokku puutunud inimestel pea raskeks ning pani silmad vett jooksma.


Kui 17. septembril tuli samasuguse õhureostuse tõttu õppetöö katkestada ja lapsed koju saata, siis eile õppeasutuse majandusjuhataja Helle Lehtmetsa sõnu selleks vajadust polnud, sest hais hakkas levima koolipäeva lõpul. Siiski otsustati päästeteenistus kohale kutsuda ja nii olukord fikseerida. Täna hommikuks oli majas õhk puhas ning õppetöö algas plaanipäraselt.

Lehtmets selgitas, et kõige tugevamalt oli kummiliimi- ja atsetoonihaisuga sarnanevat lehka tunda köögis ja hoone vana osa tualettides. «Haisu oli veidi vähem kui eelmisel korral, aga muidu oli kõik täpselt sama moodi. Igal juhul on see väga kummaline ja seni arusaamatu lugu,» rääkis ta.

Aktsiaseltsi Viljandi Veevärk juhataja Toomas Porro ütles, et ilmselt on tegu kahe probleemi kokkusattumisega. Esiteks valab keegi ümbruskonna klientidest kanalisatsiooni seni tuvastamata kemikaali, mis on keelatud tegevus. Teiseks peab peituma rike Valuoja kooli haisulukkudes, mis teatud tingimustel lehka majja lasevad. Kus täpsemalt viga peitub, ei osanud täna hommikul öelda ei majandusjuhataja ega vee-ettevõtte juht.

Haiguslehel viibiv Valuoja põhikooli direktor Matti Orav kuulis eilsest juhtumist alles täna hommikul «Sakala» ajakirjaniku vahendusel ning lubas  olukorras kiiresti selgusele jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles