Teater testib innovaatilisi heinarõuke

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vargamäe perenaise» Katku pere ehk Ott Aardam, Andres Tabun, Kiiri Tamm ja lavastaja Vallo Kirs (keskel)
«Vargamäe perenaise» Katku pere ehk Ott Aardam, Andres Tabun, Kiiri Tamm ja lavastaja Vallo Kirs (keskel) Foto: Heigo Teder/Ugala
 Ugala teatri viimaste aastate suurimas suvelavastuses «Kõrboja perenaine» jõuavad lisaks kolmekümneliikmelisele trupile lavale veel ühed kummalised tegelased, kes hakkavad abiliste jõul elama iseseisvat elu.  
Lavastaja Vallo Kirsi ja kunstnik Kristjan Suitsu idee järgi on Ugala teatris valminud kahemeetrised heinarõugud, mis hakkavad etenduse ajal kogu mänguplatsi ulatuses ringi liikuma. Ugala lavastusala juhi Teet Ehala näpunäidete järgi on valminud kokku kuus heinarõuku, mis on piisavalt kerged, et üks mees jõuaks ühe rõugu õlgadele võtta ja sellega ringi liikuda. 
«Tehniline lahendus sündis Viljandi Metalli kaasabil, heinaga abistas teatrit Heimtali hobusekasvandus,» rääkis teatri avalike suhete juht Mari Nurk. «Rõugu sees on alumiiniumist karkass, mis on kaetud heinaga, et luua ehtsa heinarõugu illusioon. Selle sisse mahub ära täispikkuses inimene, kes saab koormarihmade abil tõsta heinarõugu maast üles ning liigutada vastavalt lavastaja Kirsi ning liikumisjuht Oleg Titovi juhistele.» 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles