Miljardilise käibega ettevõte kaotab Võhmas 40 töökohta

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre Võhmas asuva tehase tootmisjuht Piret Marmor ütles, et sulgemisest räägiti ettevõttes juba mitme aasta eest. Paraku langes lõpliku otsuse tegemine just majanduslanguse perioodi, mil uut töökohta on keeruline leida.
Wendre Võhmas asuva tehase tootmisjuht Piret Marmor ütles, et sulgemisest räägiti ettevõttes juba mitme aasta eest. Paraku langes lõpliku otsuse tegemine just majanduslanguse perioodi, mil uut töökohta on keeruline leida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Enam kui miljardilise käibega Wendre tekstiilitööstus sulgeb aasta lõpul Võhmas tegutseva tehase ja kõik seal ametis olevad õmblejad kaotavad töökoha.


Aktsiaseltsi Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar väitis, et koondamine pole tingitud majanduslangusest ning firma on seda käiku kavandanud juba paar aastat. Tegevjuhi sõnul ei vaja Wendre enam Võhmas asuvat padja-, mööbli- ja madratsikotte õmblevat tehast, sest ettevõte on osa tootmist kolinud Hiina ja Poola.


Tehas on väiksemaks jäänud

«Võhma tootmisüksusel pole enam sellist rolli, mida ta täitis mõni aasta tagasi,» selgitas Roosaar. «Ka logistiliselt jääb see meie suurematest tehastest kaugele.» Wendrel on Eestis tehas veel Vändras ja Pärnus.

«Väga kurb,» kommenteeris muudatust kaheksa aastat Võhma tsehhis töötanud meister Aide Traagel. Detsembri keskpaigani kavatseb Traagel koos töökaaslastega kindlasti Wendresse jääda, aga mis edasi saab, pole veel selge.

«Mina käin tööl Türilt ja uut kohta pole lihtne leida,» nentis Traagel, kes on korra elus pidanud töötu staatusega leppima.
2001. aastal rajatud Võhma tsehhis töötas algul 90 inimest. Kaheksa aasta jooksul tõmmati tootmist kokku ning praegu on ametis 40 inimest, kes kõik said septembri keskel koondamisteate.

Suure üllatusena koondamine ei tulnud. Nii Vahur Roosaar kui Võhma tehase tootmisjuht Piret Marmor kinnitasid, et sulgemisest on räägitud juba paar aastat.

«Kahju, et see nüüd juhtus,» nentis Marmor, viidates üldisele majanduslangusele ning uute töökohtade vähesusele.
Roosaare jutu järgi üritas Wendre pikka aega Võhma tehast maha müüa töötava tootmisüksusena. Selle vastu tundis huvi üks Soome rõivatööstus, kuid tehingust ei saanud asja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles