Karksi ei hakka Viljandi vallaga läbi rääkima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi volikogu saatis teisipäeval välja selge märguande, et maakonda ühendavat suurvalda ei soovi ning jätkab tööd Lõuna-Viljandimaa omavalitsuse sünni nimel.
Karksi volikogu saatis teisipäeval välja selge märguande, et maakonda ühendavat suurvalda ei soovi ning jätkab tööd Lõuna-Viljandimaa omavalitsuse sünni nimel. Foto: Marko Saarm

Nagu Põhja-Viljandimaa suurim omavalitsus Suure-Jaani andis ka Lõuna-Viljandimaad ühendada üritav Karksi vald kogu maakonda liita sooviva Viljandi valla ühinemisettepanekule eitava vastuse.

Karksi volikogu otsustas teisipäeva õhtul vastata Viljandi vallale eitavalt ning jätkata liitumiskõnelusi oma lähinaabritega, nood on aga Viljandi valla läbirääkimiste ettepanekule vastanud jaatavalt. Samas on nad ühise laua taha istunud Karksiga.

Kui 5500 elanikuga Põhja-Viljandimaa suurim omavalitsus Suure-Jaani võib riskida võimalusega, et kõik teised tema ümber asuvad vallad ja linnad liituvad Viljandi vallaga, siis ligi 3000 elanikuga Karksi vallal üksijäämise võimalust ei ole. Seda muidugi juhul, kui riigikogu kinnitab haldusreformi seaduse, mille kohaselt saavad väikseimad omavalitsused olla edaspidi 5000 elanikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles