Teater jagas preemiaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Laagriküll
Jaanus Laagriküll Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile, 91. aastapäeval hõikas Ugala pere välja endi hulgast valitud parimad ning saatis ajalooarhiivi lavalood, mille mängukorrad on möödas.

Kolleegipreemiate jagamine on teatris kujunenud aasta alguse heaks tavaks. Hääletamisel said oma arvamuse öelda kõik töötajad.

Parima lavastaja preemia pälvis Taago Tubin, kes on toonud lavale «Maakad» ja jõululoo «Isa talveuni».

Parimaks kujundajaks hindas teatripere kunstnik Jaanus Laagrikülli töö eest lavastustes «Arkaadia», «Grace ja Glorie», «Isa talveuni» ja «Väikesed vanamehed».

Parima näitlejanna kategoorias sai tänavu tunnustuse koguni kaks Ugala lavajõudu. Kiitust jagus Carita Vaikjärvele osatäitmiste eest «Maakates», «Stockmannides», «Majandustõusus» ja lastetükis «Karlsson katuselt». Samuti sai parima näitlejanna preemia Kadri Lepp, kellele tõid tunnustuse rollid lavastustes «Grace ja Glorie», «Piloot» ja «Väikesed vanamehed».

Parimaks meesnäitlejaks hindasid kolleegid Aarne Soro, tõstes esile tema tööd lavalugudes «Stockmannid», «Majandustõus», «Isa talveuni», «Karls­son katuselt» ja «Väikesed vanamehed».

Südamega tehtud töö preemia läks Ugala loomingulisele juhile, lavastajale ja näitlejale Indrek Sammulile.

Preemia pälvisid ka 2010. aasta jooksul enim etendusi mänginud näitlejad. Arvi Mägi astus lavale 113 korral ning Kata-Riina Luidet said vaatajad näha 109 etenduses.
Parimaks lavastust teenindavaks ja ettevalmistavaks töötajaks hääletasid ugalalased kunstniku-dekoraatori Taimi Põlme. Kelly Eensoo hindasid kolleegid teist aastat järjest parimaks maja ja publikut teenindavaks töötajaks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles