Naised saavad kogu maailmaga kettagolfis mõõtu võtta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14. mail on ülemaailmse naiste disc-golfi päeva puhul Viljandi Rotary kettagolfipargis võistlus ainult õrnema soo esindajatele.
14. mail on ülemaailmse naiste disc-golfi päeva puhul Viljandi Rotary kettagolfipargis võistlus ainult õrnema soo esindajatele. Foto: Marko Saarm / Sakala

Järgmise nädala laupäeval, 14. mail on ülemaailmse naiste disc-golfi päeva puhul Viljandi Rotary kettagolfipargis võistlus ainult õrnema soo esindajatele. 

Et ala just naiste hulgas populariseerida, korraldab ülemaailmne disc-golfi liit ehk PDGA globaalse naistele mõeldud võistluse, mille eesmärk on luua simulatsioonina suurim virtuaalne võistlus.

14. mail mängivad naised üle maailma kaks ringi oma lähimal võistlusel, mis sellest üritusest osa võtab. Skoorid kogutakse kokku ning eri näitajate abiga antakse neile PDGA reitingud. Need võetakse kokku ja ühtlustatakse ning selgitatakse välja võitjad.

Viljandis mittetulundusühingu Discgolfiklubi Viljandi Ketas korraldatav «La Belle Femme Open» on osa sellest suurest ettevõtmisest, millele on praeguseks registreerunud üle 30 osaleja Eestist ning rohkem kui 1500 mängijat üle maailma. Mängima on oodatud igal tasemel ja igas vanuses naiskettagolfarid. 

Eestis on üle 5000 kettagolfi harrastaja, kellest umbes kuus protsenti on naised.

Viljandis sai kettagolf tuule tiibadesse 2012. aastal, kui kaks entusiasti asutasid mittetulundusühingu Discgolfiklubi Viljandi Ketas ning 2013. aastal valmis koostöös Viljandi linnavalitsuse ja Rotary klubiga 18-korviline kettagolfirada Männimäel. Viljandi rajal on igal nädalal korraldatud ühismängimisi, et kõigil oleks võimalik koos seda spordiala harrastada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles