Ring ümber järve ehk Masohhismi meistriklass Viljandi moodi (1)

Alvar Loog
, jalgpallihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finišisse jõudmine ja tunni piirist jagusaamine toob naeratuse näkku. Näiteks Triinu Haavapuul jäi finišeerudes tunnini veel seitse sekundit aega.
Finišisse jõudmine ja tunni piirist jagusaamine toob naeratuse näkku. Näiteks Triinu Haavapuul jäi finišeerudes tunnini veel seitse sekundit aega. Foto: Elmo Riig

Neli ja pool kuud enne starti. 11. jaanuaril saan meilikasti kinnituse, et minu katse end säästuhinnaga järvejooksule registreerida on õnnestunud. Olen 40-aastane ja mind ootab ees kümnes kord teha ametliku võistluse käigus ring ümber kodulinna Viljandi suurima järve.

Senised üheksa tulemust on jäänud sellele haprale piirile, mis eristab keskpärast piinlikust. Minu mõtetes läheb seekord kõik teisiti. Minu ja 1. mail pealtnäha vääramatult saabuva sportliku triumfi vahel seisab nüüdsest vaid raudset enesedistsipliini nõudev 16-nädalane treeningtsükkel, millega loodan pihta hakata kohe, kui aega ja sobivat ilma leian.

Pool tundi enne starti. Teel kodust stardipaika teen soojenduseks mõned kobavad jooksusammud, esimesed viimase kuu jooksul. Ent pulss läheb kiiresti üles ning süda saadab ajule signaali, et peaksin valima edasiliikumiseks jõu- ja eakohasema tempo või mõne motoriseeritud sõiduvahendi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles