Rahvusvaheline konnapäev kutsub kõiki kahepaiksete käekäiku parandama

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk Oiul hoiatab autojuhte teed ületavate konnade eest.
Liiklusmärk Oiul hoiatab autojuhte teed ületavate konnade eest. Foto: Elmo Riig

Täna peetaval rahvusvahelisel konnapäeval saavad kõik inimesed anda oma panuse kahepaiksete käekäigu paranemisse.

Maailmas tähistatakse laupäeval konnapäeva, et tõmmata tähelepanu kahepaiksetele ja nende kaitsele. Eestimaa Looduse Fondi (ELF) aktsiooni "Konnad teel(t)" käigus tähistatakse seda suurimat kahepaiksetele pühendatud päeva ka Eestis.

"Selle aasta kevadine konnaränne on olnud külmade ja muutlike ilmade tõttu suhteliselt ennustamatu," kommenteeris tänavusi raskeid rändetingimusi Kristiina Kübarsepp, kes on projekti "Konnad teel(t)" eestvedaja. Tema sõnul on tavaliselt selleks ajaks suurem osa kahepaikseid ära rännanud, kuid üllatavalt pole mõnes kohas massiline ränne sel aastal veel alanudki.

"Et kõik konnad pole veel sigima jõudnud, ootame endiselt, et inimesed meile konnade rändekohtadest ja sigimispaikadest teada annaksid. Seda saab teha meie kodulehel oleva kaardirakenduse kaudu," lisas Kübarsepp.

Eestis saavad huvilised konnapäeva tähistada nii laupäeva kui ka pühapäeva õhtul Leie ja Oiu vahelisel teelõigul, kus toimuvad konnade üle tee aitamise talgud. Pühapäeval oodatakse lastega peresid Vapramäe loodusmajja meisterdama, kus on kavas ka hilisõhtune jalutuskäik kahepaiksete tundmaõppimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles