Läti perekonnale on Viljandi järvejooks pikk traditsioon

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30-aastane lätlanna Laura Cakle teeb sel pühapäeval oma 20. tiiru ümber Viljandi järve ning pääseb nende naiste hulka, kes on jooksu kaasa teinud enam kui 20 korda. Foto on mulluselt võistluselt Viljandis.
30-aastane lätlanna Laura Cakle teeb sel pühapäeval oma 20. tiiru ümber Viljandi järve ning pääseb nende naiste hulka, kes on jooksu kaasa teinud enam kui 20 korda. Foto on mulluselt võistluselt Viljandis. Foto: Elmo Riig

Kunagi lapsepõlves oli ümber järve jooksuks Viljandisse sõitmine lätlanna Laura Caklele ainuke välisreis, kuid praeguseks on see nii talle kui ta pereliikmetele juba tugevalt juurdunud traditsioon. 

Kõik sai alguse aastal 1976, kui Laura Cakle isa Aivars Caklis oli 23-aastane ja õppis viimasel kursusel Läti spordiakadeemias. Tol kevadel küsis üks sealsetest õppejõududest, kes oli juba varemalt Viljandi järvejooksul osalenud, kas spordiõpetajaks tudeeriv Aivars Caklis soovib ühes temaga Viljandisse jooksma tulla. 

«Nii mu isa alustaski,» lausus Laura Cakle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles