Viljandi mees toob Austraalia tähtfilmid Tartus suurele ekraanile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti austraallane Geoffrey Longhurst toob aprillis Tartus suurele ekraanile kaks oma kodumaal valminud märgilise tähendusega filmi.

Viljandis elav Longhurst märkis, et talle on käesolev aasta tähendusrikas vähemalt kahel põhjusel. Esiteks möödub kümnend päevast, mil ta koos oma eestlannast tüdruku, praeguse abikaasaga Eestisse kolis. Teiseks tähistab ta peagi 40. sünnipäeva. «Sellised teetähised on paljudele olulised ning neid püütakse ikka kuidagi eriliselt ja meeldejäävalt märkida. Mina pole erand ning otsustasin korraldada väikese filmisündmuse,» selgitas ta.

Ehkki Austraalia kuulub noorema põlvkonna eestlastele kõige ihaldusväärsemate reisisihtkohtade sekka ning paljud on seal ka elanud, ei tunta Longhursti veendumuse kohaselt selle kauge maa filmiloojate töid siin peaaegu üldse. «Terves Euroopas näidatakse Austraalia filme väga vähe. Sellest on kahju, sest Austraalia elulaad ja loodus on väga eripärased ning suur ekraan oleks nende tundmaõppimiseks hea vahend,» põhjendas ta oma ettevõtmise tagamaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles