Tuleval nädalal kogunevad noored muusikud võistumängule

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal pälvis võistumängimise peapreemia kandlemängija Irma Jäe.
Möödunud aastal pälvis võistumängimise peapreemia kandlemängija Irma Jäe. Foto: Silver Tõnisson

Tuleva nädala reedel saab Viljandi pärimusmuusika aidas taas hoo sisse suur üleriigiline võistumängimine, kuhu on oodatud kõik muusika- ja huvikoolides ning eraõpetajate käe all õppivad poisid ja tüdrukud alates seitsmendast eluaastast. 

Osalejatelt oodatakse kahte eriilmelist vabalt valitud eesti pärimusmuusika pillilugu, millest üks peab pärinema esitaja kodukandist või -maakonnast.

Võistumängimine toob tänavu Viljandi pärimusmuusika aita 63 osalejat Kihnust Setomaani, Virumaalt Võrumaani ning Haapsalust Haanjani.

«Võistumängimine ei ole tavaline pillimängukonkurss, vaid see annab noortele võimaluse koos teiste Viljandisse tulnutega musistseerida ja aega veeta,» rääkis võistumängimise projektijuht Kairi Leivo, kelle sõnul on sel päeval muusikat täis terve maja.

Kõik osalejad on jagatud kolme tasemerühma 1–3, 4–6 ning 7 aastat või kauem pilli õppinud või mänginud noored.

Pillirühmi on kuus: kandled, lõõtsalised poogenpillid, pärimusmuusika puhkpillid, näppepillid ja avatud

klass. Parimaid võistumängijaid premeeritakse pääsmetega muusikalaagrisse Eesti Etno ning võistumängimise grand prix` teeninu saab võimaluse astuda lavalaudadele Viljandi pärimusmuusika festivali avakontserdil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles