Juhtkiri. Ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Võrdõigusvoliniku kodulehel on märgikampaania «Siia saab» kohta ülaribal eraldi lahter. Selle kaudu jõuab kampaaniale pühendatud leheküljele, mille loomisega on ilmselgelt vaeva nähtud. Menüüst leiab lisaks märgi tutvustusele ja kampaaniaga liitunud asutuste nimekirjale selgitavat lugemist ligipääsetavuse kohta ning kohti, kust vajaduse korral võib nõu küsida.

Lehel on isegi neli kontrollküsimustikku, mille abil saab selgust, kas hoone on liikumis-, nägemis-, kuulmis- ja intellektipuudega inimestele kõigiti ligipääsetav. Ratastoolis inimestele vajalikke võimalusi puudutavas küsimustikus uuritakse muu hulgas, kas välisuks avaneb ja sulgub automaatselt või kas see on piisavalt kerge, et seda ratastoolist avada. Mõistagi küsitakse ka selle kohta, kas kõikjale on võimalik ratastooli kasutades minna.

Kodulehel sedastatakse, et kui kõigile konkreetsete ruumide kohta käivatele küsimustele on võimalik jaatavalt vastata, on ligipääs olemas. Samast leiab ka õpetuse, et olukorra hindamiseks ja muudatuste tegemiseks küsitaks nõu asjatundjatelt, kes saavad aidata heade mõtetega ning hoida ära vigu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles