Pärast piparmünti ja suhkrulehte tulid maasikad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu algatas Räpina aianduskool üle-eestilise projekti «1000 sõpra», millega liitunud lapsed kasvatasid piparmündi- ja suhkrulehetaimi. Sellega oli seotud ka Viljandist pärit Liisi Kont, kes lõpetas läinud kevadel Räpina kooli ja on nüüd seal puuviljanduse õpetaja. Tänavu on ta üks selle kooli maasikaprojekti eestvedajaid.

Liisi Kondi sõnutsi jagati tänavu 255 asutusele kokku 544 maasikakomplekti. Räpina kooli aednikueriala õpilased ja juhendajad teevad katse kaasa ning jagavad õpetusi, soovitusi, nõuandeid ja meeldetuletusi. Lisaks taimede kasvatamisele ja kasvu võrdlemisele peavad osalejad iga nädal vastama viktoriiniküsimustele ning osalema konkurssidel, mis on seotud digivahendite kasutamise, keskkonnasõbralikkuse, taaskasutuse, nutikuse ja loovusega. Projekt lõpeb 15. mail. Seejärel võib taimi potis edasi kasvatada või istutada need peenrasse, kus nad hea hoole korral annavad vilju terve suve ja veel järgmistelgi aastatel.

Nagu maasikaprojekti kodulehelt projekt.aianduskool.ee/maasikas6brad/ võib lugeda, on kuumaasika viljad omadustelt üsna lähedased metsmaasika omadega. «Juba üsna väike kogus metsmaasikaid peletab näljatunnet, sest nad sisaldavad hulgaliselt vajalikke vitamiine ja mineraale. Just nende puudus igapäevases toidus põhjustabki liigsöömist,» seisab seal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles