Klaveriõpetaja värskeim looming jõudis plaadile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja Anu Röömel ja seitsmeaastane solist Katrina Reimand muusikakooli aias hetk enne tundiminekut.
Helilooja Anu Röömel ja seitsmeaastane solist Katrina Reimand muusikakooli aias hetk enne tundiminekut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi muusikakooli klaveriõpetaja Anu Röö­mel on kirjutanud poolsada lastelaulu, viimased 19 ilmusid äsja plaadil ja laulikus «Paar ilusat sõna».



Anu Röömel ütles, et ainus vana laul sellel plaadil on «Hoia mälestust», mille ta kirjutas siis, kui oli just konservatooriumi lõpetamise järel Viljandis tööle asunud ja siin end Rukkiräägu ansambliga sidunud. Ta pühendas loo ühele ansambli juubilarile. Oli aasta 1982.



«See laul on nüüd uues kuues,» lausus Anu Röömel. «Maarika Reimand seadis selle pisut teiseks ja pani oma neidude ansambli suhu.»



«Hetke», mida plaadil kuuleb esimese ja viimase palana, oli helilooja kirjutanud kevadel laulmiseks oma tütrele Liisile, kes lõpetas üheksandat klassi. Plaadil kõlab see kahes versioonis - nii soolo- kui ansamblilauluna. Refräänis on sõnad: «Täna ma öelda võin sõnu, mis südames peidus, laulda üht laulu tunnete maalt.»



«Sünnipäeva laul» oli valminud kuidagi käigupealt. «Väike sõbranna Katrina, Maarika Reimandi tütar, kes käib nüüd esimeses klassis ja muusikakoolis, soovis üht sünnipäevalast õnnitleda lauluga. No ma siis kirjutasin,» kõneles autor. Ka plaadil esitab seda Katrina.



«Plaaditäis muusikat on kollektiivne looming. Minu osa on viis ja sõnad,» nentis Anu Röömel.



Temal ja Maarika Reiman­dil on hea koostöö: õpetaja saab temalt laule, õpetab need lastele kätte ning soodsal juhul jõuab muusika plaadile.



«Maarikal olnuks lihtne lasta kahel hea häälega viisipidajal kõik lood plaati laulda,» rääkis helilooja. «Tema aga andis mitmekümnele võimaluse.»



Maarika Reimandi nime plaadiümbriselt ei leia, see tuleneb tema liigsest tagasihoidlikkusest. Lauludele tegid fonogramme Andres Linnamägi, Themuri Sulamanidze, Mihkel Pajupuu, Jan Viileberg ja Mait Reimann. Plaadi valmimisel oli abikäsi rohkemgi, kui siin kirjas.



Plaadiümbrisel on solist Laura Tiidu foto ja samal ajal ilmunud laulikul näeb Kristjan Luike. Mõlemad esindavad tänavu «Laulukarusselli» saates Viljandimaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles