Priit Toobali vastu astunud keskerakondlast aukohtu otsus ei üllatanud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

​Karksi valla poliitikule, 21 aastat Keskerakonda kuulunud Heino Luigele tuli reede õhtul erakonna peasekretäri Priit Toobali kohta partei aukohtus langetatud otsus ootuspäraselt ning ta on veendunud, et juhatus Toobalit ei kanguta.

Neli Viljandimaa keskerakondlast läksid pärast piirkonna üldkoosolekut koju ning kirjutasid samal ööl aukohtule avalduse, et kriminaalkorras süüdimõistetud Priit Toobal tuleks erakonnast välja arvata. Reede õhtul teatas aukohtu esimees Kalle Klandorf, et aukohus tegi juhatusele ettepaneku veel kord kaaluda Toobali sobivust erakonda.

«Juhatus on Edgari (Savisaar – toimetus) poolt ja nemad Toobalit välja ei viska,» uskus Luik, kes oma kinnitust mööda on juba aastaid olnud teises paadis. 1995. aastal parteiga liitunud Luik toetas eelmisel erakonna konverentsil Jüri Ratase esimeheks saamist ning nüüd oli ta Kadri Simsoni poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles