Õppeköögis valmisid nii õunakook kui lõherullid

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi õpilased (vasakult) Kristo Pae, Härold Välba ja Martin Lõssov olid norrapäraste suupistete valmistamise toimkonnas.
Viljandi gümnaasiumi õpilased (vasakult) Kristo Pae, Härold Välba ja Martin Lõssov olid norrapäraste suupistete valmistamise toimkonnas. Foto: Elmo Riig

Viljandi kutseõppekeskuse köögi kraanikausside, pottide ja lõikelaudade taga askeldas eile rahvusvaheline seltskond, sest Viljandi gümnasistidel olid külas Norra ja Saksa noored ning nad valmistasid üheskoos õppeköögis süüa.

Käsil polnud aga lihtsalt kokkamine, vaid osa projektist, millega rahvusvaheline seltskond tutvub noorte vastutustundliku tarbimise võimalusega Euroopas. Seekord oli kohtumisnädala teema mahetoit ehk ökoloogiliselt puhas toit, nagu seda nimetas projekti Norra-poolne koordinaator Karin Saten.

Norralased on sama projekti tõttu ka varem Eestis viibinud ning uurinud tervisliku toidu ja mõistliku tarbimisega seotud teemasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles