Volikogu rahuldas haigla palve

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglajuhtide plaan on tervisekeskus endale osta ning seejärel maja taha asuvale tühjale krundile uus hoone rajada. Selleks vajab haigla aga aega.
Haiglajuhtide plaan on tervisekeskus endale osta ning seejärel maja taha asuvale tühjale krundile uus hoone rajada. Selleks vajab haigla aga aega. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Viljandi volikogu arutas täna kohaliku haigla esitatud vaiet volikogu novembri otsuse peale, millega pandi müüki linna tervisekeskus, ning lubas, et keskust ei müüda oksjonil, vaid läbirääkimiste korras.

Volikogu õiguskomisjoni esimees Mart Sikut tunnistas vaiet analüüsides, et volikogu ei ole seadusaktide vastu eksinud. Küll aga leidis komisjon, et otsust võiks muuta ning asendada suulise enampakkumise läbirääkimistega müügiga.

Volikogu esimees Tarmo Loodus rõhutas seejuures, et läbi räägitakse kõigiga, kes osta soovivad. “Haigla on üks nende seast,” lausus ta. Loodus lisas, et haigla esitatud vaie oli tõenäoliselt  volikogu ajaloo esimene.

Vaide esitanud Viljandi haigla juht ja volikogu liige Ülle Lumi kinnitas, et haigla eesmärk on aega võita, sest jaanuari keskel valmib tasuvusuuring, kas on mõistlik ehitada linna uus haigla või parandada olemasolevat.

Et 400-kohaliseks ehitatud haigla hoone on praegu 130-kohalisele Viljandi haiglale liiga suur, otsib haigla uue hoone ehitamise võimalust ning ühe variandina kaalutakse osta linnalt maatükk tervisekeskuse taga. Seejärel võiks haigla ja tervisekeskuse liita.

Viljandi linnapea Kalle Jents kinnitas volikogu ees, et linnavalitsus ei kavatse hakata tervisekeskust kiires korras müüma, ning pidas kummaliseks haigla käitumist vaide esitamisel. “Oleks piisanud lihtsalt rääkimisest,” kinnitas Jents.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles