Džässikuu avavad noored talendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. aprillil on Jazziklubi noorte džässmuusikute päralt, publiku ette astuvad festivalil «Koolijazz=Jazzikool»  korraldatud konkursi «Mängu ilu» parimad.
5. aprillil on Jazziklubi noorte džässmuusikute päralt, publiku ette astuvad festivalil «Koolijazz=Jazzikool» korraldatud konkursi «Mängu ilu» parimad. Foto: Jaan Männik

prill on džässikuu! Seda muidugi tänu festivalile «Jazzkaar», millest Viljandi puutumata ei jää.

Minifestivalil «Viljandi Jazzkaareke» leiab 26.–30. aprillini aset neli kontserti, lisaks iganädalane Viljandi Jazziklubi õhtu. Kuu esimesel teisipäeval, 5. aprillil on Jazziklubi noorte džässmuusikute päralt, publiku ette astuvad festivalil «Koolijazz=Jazzikool»  korraldatud konkursi «Mängu ilu» parimad.

Jaanuaris asetleidnud konkursi žürii, mille tööd juhtis Kristjan Randalu, nimetas kolm parimat noortebändi, kellest kaks, Valga muusikakooli «MAN DA RIIN» ja Viljandi muusikakooli «Moonrocket» pälvisid õiguse esineda Viljandi Jazziklubi üritusel. Viljandi ansamblis on Katrina Merily Reimand (laul), Deivi Tobreluts (kitarr), Aksel Mänd (trummid), Gregor Rehand (bass), Robin Ruus (tromboon), Mano Meelis Onni (trompet) ja Egert Neverovski (saksofon). Olgu märgitud, et Aksel Mänd kuulutati sel aastal konkursi parimaks trummariks. Mullune parim trummar Ott Saar mängib Valga muusikakooli ansamblis nagu ka tänavu parima trompetisti tiitliga pärjatud Siim Kängsepp. Seega on tulemas nooruslikust energiast pakatav džässiõhtu ja lavale astuvad tõelised talendid.

Aprilli teist teisipäeva sisustab Eesti Jazzliit, kes toob Viljandisse ansambli Tanel Ruben ja Victoria. Esitletakse koosseisu teist helikandjat «Million Years», esimene nägi ilmavalgust aastal 2003. Trummar Tanel Ruben lausus: «Muusika loomisel ja muusika kujundamisel on inspireerivaks olnud tantsulisus, spontaansus ja samuti koosseis ning sellest tulenev kõla. Ajad ja moed küll muutuvad, aga rütm ja gruuv jäävad meid saatma.» Koos trummar Tanel Rubeni ja lauljatar Victoriaga mahutavad end lavale Hele-Riin Uib (vibrafon), Meelis Vind (klarnet), Rain Rämmal (klahvpillid) ja Taavo Remmel (kontrabass).

5. aprilli Jazziklubi õhtul loositakse kõigi sel aastal pileti ostnute vahel välja 2 x 2 vabapääset «Viljandi Jazzkaarekese» kontsertidele. Kontserdi saavad loosivõitjad ise valida. Minifestivali programmis esitab Itaalia muusikat duo Laura Maria Baccarini (vokaal) ja Régis Huby (viiulid), oma plaati «Himmelbjerget» esitleb Erki Pärnoja, soolokavaga esineb Steinar Raknes (laul, kontrabass) ja oma kolmandat autorialbumit «Armupurjus» esitleb Kadri Voorand koos oma kvartetiga.

Festivali üksikpiletid on eelmüügis ja piiratud koguses passe müüakse ainult Viljandi turismiinfokeskuses. Viljandi Jazziklubi õhtu on igal teisipäeval kohvikus Fellin, muusikud astuvad lavale kell 19+.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles