Nädala nägu. Vaikselt, kuid kindlalt

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Elmo Riig

Sel kevadtalvel on peaaegu igast Keskerakonna piirkondlikust aastakonverentsist kujunenud omaette meediasündmus. Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni leerid süüdistavad teineteist vaheldumisi ebademokraatlikkuses, valijate ühest piirkonnast teise kantimises ja veel seitsmes surmapatus.

Viljandimaa oli sedapuhku üks väheseid erandeid. Piirkonnajuhi kohale oli küll siingi kolm kandidaati, kuid konverents läks vaikselt ja suuremate eelekstsessideta. Alles siis, kui koosolek möödas, otsustas pikaaegne partei liige Heino Luik peasekretär Priit Toobali erakonna aukohtusse anda.

Staažika kohaliku juhi Helmut Hallemaa liidripositsiooni ei vääranud igal juhul miski. Tema kandidatuuri pooldas 53 inimest, 39 häält jagus Karl Õmblusele ja 29 Juhan Juhkamsoole. Seejuures väärib märkimist, et ka Juhkamsoo kuulub Savisaare poolehoidjate hulka, mistõttu on jõudude vahekord häälte arvu vaadates Viljandimaal kaks ühele Simsoni kahjuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles