Juubelit tähistatakse konverentsiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Komissarov
Kalju Komissarov Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna on Ugala black box’is Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti visuaaltehnoloogia õppekava 25. aastapäevale pühendatud konverents.

1991. aastal võeti Viljandi kultuurikolledžisse õppima esimesed üliõpilased dekoraatori-butafoori erialale ja seda peetakse visuaaltehnoloogia õppekava alguseks. Teatrite loov-tehniliste erialade töötajate koolitamise kõrghariduse tasemel algatas Kalju Komissarov. Ta ütles, et üle viiekümne aasta teatris lavastajana töötamist on teda veennud: üksi ei tee lavastaja midagi ära.

«Ainult kolleege kaasates ja oma liitlasteks tehes võib midagi saavutada,» rääkis Komissarov. «Lavastusprotsess ei alga mitte osatäitjate ja kangelannade leidmisest, vaid kunstnikust, heliloojast ja valguskujundajast, kelle kaudu jõuab lavastaja idee realiseerimine valgustajate, multimeedikute, lavastuskorraldajate ja dekoraatorite-butafoorideni.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles