Linnavalitsus kiitis ebatsuugaallee kadumise heaks

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1930. aastatel Uuele tänavale istutatud ebatsuugade alleed on peetud silmapaistvaks linnakujunduslikuks elemendiks. Nüüdseks on puud hea väljanägemise minetanud ning muutunud all liikuvatele inimestele ohtlikuks.
1930. aastatel Uuele tänavale istutatud ebatsuugade alleed on peetud silmapaistvaks linnakujunduslikuks elemendiks. Nüüdseks on puud hea väljanägemise minetanud ning muutunud all liikuvatele inimestele ohtlikuks. Foto: Elmo Riig

Palju aastaid vastakatele arvamustele ainest pakkunud Viljandi Uue tänava ebatsuugade allee kaob sel aastal linnapildist.

Sakala kirjutas laupäeval sellest, kuidas osade Uue tänava elanike kannatus on katkemise äärel, sest põduraks muutunud suurte puude oksad kipuvad vesise lume ja tuuleiilide jõul murdu ning ohustavad seetõttu all liikuvaid inimesi ja sõidukeid.

Teadaolevalt on sama teema linnavalitsuses peamurdmist pakkunud vahelduva eduga juba paarkümmend aastat. Ometi pole seniajani juletud saemehi tegutsema saata, sest nimetatud puuderivi pandi mulda ennesõjaaegsel kuldsel iseseisvusperioodil ning sest peale on seda peetud tähelepanuväärseks haljastusobjektideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles