Ehitajatel algab kutsemeistrivõistluste hooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saab kolme ehituseriala esindajate mõõduvõtuga alguse sellekevadine kutsemeistrivõistluste periood. Täna ja homme võtavad Tallinna ehituskoolis mõõtu parimad noored plaatijad, ehitusviimistlejad ja mööblitislerid. Kokku osaleb seal 32 noort kutseõppurit 16 kutseõppeasutusest üle Eesti.

Kolme kuu jooksul leiad üle Eesti aset kakskümmend viis eri eriala võistlust, kuhu oodatakse osalema üle 250 noore Eesti kutseõppeasutustest, samuti külalised naaberriikidest.

«Kutsemeistrivõistlustel osalemine on Eesti noortele meistritele tähtis osa õppetööst ning pakub tublimatele võimalust ka Eestist kaugemale jõuda. Mitmel erialal on parimatel võimalus kandideerida Eesti esindajaks rahvusvahelistel võistlustel EuroSkills ja WorldSkills,» rääkis haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets.

Kutsevõistlused leiavad seekord aset seitsmes maakonnas ja kolmeteistkümnes kutseõppeasutuses. Lisaks on mitu võistlust seotud messide ja laatadega.

Haridusagentuuri Innove juhi Tanel Oppi sõnul on tänavu eesmärk tõmmata rohkem tähelepanu eri Eesti piirkondadele. Samuti on soov kutsuda eri maakondi ja koole tegema koostööd suursündmuse «Noor meister» ettevalmistamisel ja korraldamisel.

Sel aastal on mitmel võistlusel kavas teha muudatusi, mis peaksid publikule rõõmu pakkuma. Näiteks mais aset leidva Tallinna lillefestivali ajal peetakse maastikuehitajate kutsemeistrivõistlused ning seal valminud aiakujundused jäävad Tornide väljakut kaunistama sügiseni.

Samuti püüavad korraldajad võimalusel ehitada võistlused üles pealtvaatajate huvist lähtuvalt. Näiteks on võistlusalade atraktiivsust silmas peetud Türi lillelaadal noortalunike võistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles