Viljandi jäähalli pilet läks kallimaks

Egon Valdaru
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Jäähall juhatuse liige Aivar Talvet
Viljandi Jäähall juhatuse liige Aivar Talvet Foto: Elmo Riig / Sakala

Tund uisutamist maksab Viljandi jäähallis täiskasvanutele varasema 30 krooni asemel 43.20 krooni.

Jäähallis tritsutamas käiv viljandlane Tiidrek Koemets kergitas sellise hinnatõusu peale imestunult kulme. «Kardan, et sellega peletatakse eemale needki vähesed huvilised, kes seal praegu käivad,» lausus ta. «Tööpäeviti kella 15 ja 17 vahel seal rahvast eriti pole.»

Sihtasutuse Viljandi Jäähall juhatuse liige, aktsiaseltsi Toom Tekstiil finantsjuht Aivar Talvet tõdes, et eelmise hooajaga võrreldes on uisutamine kallinenud.

Ta selgitas, et tegelikult tõsteti hind tunamullusele tasemele, mil see oli 40 krooni. Mullu oli pilet odavam, sest liuvälja pidajad tahtsid suure majanduslanguse ajal rahvale vastu tulla. Paraku ei saa nad sellise hinnaga enam hakkama.

«Vahepeal on tõusnud energia ja kütuse hind, samuti lisandus riigi poolt kaks protsenti käibemaksu,» loetles Talvet. «Pealegi on kitsamad ajad kahel ettevõttel, kes seni on jäähalli toetanud.»

Tallinna ja Tartuga võrreldes on Viljandis hind juhatuse liikme kinnitust mööda ikkagi odavam. «Jäähall on meile sotsiaalne objekt. Et linn meid toetab, on meil kohustus koolidele seda teenust pakkuda. Seega oleme üritanud uisutamist võimalikult vastuvõtlikuks teha.»

Kallimaks on jäähallis läinud ka uiskude teritamine ja laenamine. «Mullu uuendasime uisuparki, see investeering on vaja tagasi teenida,» põhjendas Aivar Talvet.

Tema hinnangul pole hinnatõus uisutajate arvu mõjutanud.

Jäähalli suur konkurent on Viljandi järv. Talveti tähelepanekut mööda käivad paljud uisufännid päeval järvel, kuid õhtul tulevad nad halli valgustatud ja tunduvalt parema kvaliteediga jääle.

Tiidrek Koemets nentis, et tema käib hinnatõusust hoolimata endist viisi jäähallis, sest ümbruskonnas teist sellist pole. Siiski arvab ta, et madalama hinna puhul leiaks sinna tee rohkem inimesi. «Jäähalli tuleks senisest rohkem populariseerida ja sellele reklaami teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles