Ühisõppus viis kokku rongi ja kaks autot

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile ennelõunal kihas Pärsti valla Aindu raudteeülesõidukoha ümbrus eri värvi operatiivautodest ja helkurvestides inimestest, kuid õnnetust seal siiski polnud.

Käsil oli õppus, milles päästjad, politseinikud ja kiirabitöötajad harjutasid suurõnnetuse tagajärgi likvideerima.


Legendi järgi laskis ülesõidul peatunud sõiduauto parajasti läbi Viljandi-Tallinna kiirrongi, kui talle sõitis ootamatult tagant sisse kaubik. Saadud löögist paiskus auto rongi ette ning vedur lohistas seda 250 meetrit edasi. Samuti rongilt löögi saanud kaubabuss maandus kümme meetrit eemal kraavis. Kaks inimest sai surma ja vigastatuid oli 24.

Õppuseks olid Aindusse sõitnud Viljandi- ja Jõgevamaa päästjad, siinsed politseinikud ja kiirabitöötajad. Kannatanuid kehastasid Punase Risti naised, kes paistsid silma hea näitlemisoskusega.

Päästetöid juhatas staap, mis tegutses omaette bussis.

Õppuse järel võtsid eri ametkondade vaatlejad kokku oma tähelepanekud. Üldiselt jäid nad päästetöödega rahule, kuid märkasid siiski ka üksikuid puudusi. Ennekõike lonkas infovahetus: tihtipeale ei leidnud kohale jõudnud operatiivtöötajad kedagi, kes oleks olukorrast selge ülevaate andnud. Abistajate koostöö, mis algul oleks võinud olla sujuvam, klappis hiljem hästi.

Meedikud märkisid, et kiirabi sai väljakutse teistest kümmekond minutit hiljem. Väike viivitus oli siiski sihilik, et jälgida, kuidas asuvad päästjad tegutsema enne kiirabitöötajate saabumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles