Viljandile terendab lemmikloomade matmisplats

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on lemmikloomade matmisplatse ajapikku rajatud mitmele poole, kuid Viljandis seda veel pole. Pilt on tehtud Rakvere külje all asuval kalmistul.
Eestis on lemmikloomade matmisplatse ajapikku rajatud mitmele poole, kuid Viljandis seda veel pole. Pilt on tehtud Rakvere külje all asuval kalmistul. Foto: Marianne Loorents

Viljandi linn kavatseb rajada lemmikloomade matmisplatsi. Plaanide kohaselt võiks see tulla Tümale kodutute loomade varjupaiga lähedale.

Linnavalitsuse majandusameti keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et matmispaik tahetakse valmis saada selle aasta jooksul. Nii näeb ette ka linna jäätmekava. Kodutute loomade varjupaiga inimesed on linna ettepaneku koht Tümale rajada Nõmmiku sõnul heaks kiitnud.

Lemmikloomade matmisplats on koht, kus saavad oma kassi, koera või muu neljajalgse sõbra mulda sängitada need, kel selleks oma maalappi pole ja kes ei soovi lasta looma tuhastada. Ajapikku on neid Eestis tekkinud mitmele poole ning Nõmmiku tähelepanekut mööda oleks nõudlust ka Viljandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles