Festvalil saab rütmimasina valmis ehitada

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Täht ja Karoliina Kreintaal teevad spetsiaalselt festivali jaoks uue kava.
Lauri Täht ja Karoliina Kreintaal teevad spetsiaalselt festivali jaoks uue kava. Foto: Erakogu

16. aprillil Viljandi pärimusmuusika aidas peetav teine elektroonilise pärimusmuusika festival pakub loengud, õpitubasid, valgusinstallatsioone, visuaalset programmi ja mõistagi palju muusikat.

«Kõige olulisem uuendus tänavu on muidugi see, et kui eelmisel aastal said festivali külalised nautida tegevusi enamasti passiivselt, siis seekord on võimalik ka ise käsi valgeks saada,» rääkis festivali korraldaja Erki Pruul. «Nimelt on rütmimasina ehitamise töötuba, kus huvilised saavad päris oma rütmimasina ehitada. Seda kõike spetsialisti käe all ja täiesti nullist kuni töötava instrumendini välja. Kursus on eelregistreerimisega ja tasuline, sest kõik jupid kas valmistatakse ise või tellitakse spetsiaalselt selleks otstarbeks Saksamaalt.»

Lisaks on kavas miksimise õpituba, kus huvilised saavad proovida, kuidas on vinüülide pealt muusikat miksida. Vaiko Eplik tutvutab loengus, mis on ühtlasi DJ-sett, oma kümmet  pärimusmuusika lemmikplaati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles