Pangateenuste areng

, Swedbanki klienditeenuste juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulla Ilisson
Ulla Ilisson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ÜHEKSAKÜMNENDATE algul ennustas IT-visionäär Bill Gates traditsioonilistele pankadele lõppu. Paarkümmend aastat hiljem ongi suur hulk ettevõtteid, kes keskenduvad eelkõige tarkvarale, asunud pangandust ümber mõtestama ja klientidele uutmoodi teenuseid pakkuma.

Arutelu selle üle, kas, kus ja kuidas me tulevikus oma rahaasju ajame, kogub tuure. Õhku visatakse niisuguseid märgusõnu nagu innovatsioon, mugavus, kiirus ja hind, aga ka usaldusväärsus, kindlus ja kättesaadavus. Pankadel on lahendada keeruline ülesanne: kuidas usaldusväärsuses ja töökindluses sammugi järele andmata pakkuda inimestele oma igapäevaste rahaasjade ajamiseks aina mugavamaid mooduseid.

Hiljuti üle maailma tehtud uuring näitas, et 73 protsenti inimestest on valmis kaaluma tehnoloogiaettevõtte teenust pangas pakutava asemel. Siin tuleb muidugi selgelt eristada, et üks asi on hüpoteetiline valmisolek ja teine tegelik käitumine. Teisisõnu: nii nagu igas teiseski valdkonnas, on inimesed üsna avatud uutele lahendustele ja tehnoloogiatele, aga kohe nad teenust või toodet vahetama ei hüppa. Eriti valdkonnas, mis puudutab igale inimesele olulist – tema rahakotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles