Sügisjaht ajab põdrad liikvele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdra ja auto kohtumine võib mõlemale halvasti lõppeda.
Põdra ja auto kohtumine võib mõlemale halvasti lõppeda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala eest alanud jaht paneb põdrad liikuma ja seepärast soovitavad jahimehed sõidukijuhtidel väga tähelepanelik olla.


Viljandimaa jahimeeste liidu tegevjuht Ulvi Lomp ütles, et eriti ettevaatlik peab olema metsavahel, kus põdrad võivad puude ja põõsaste varjust ootamatult sõiduki ette hüpata.



«Et metsas on tavalisest vesisem, on loomad liikumisteid muutnud ning tulevad vahel ka sealt, kust neid oodata ei oska,» tõi Lomp välja ühe jahimeeste tähelepaneku.



Tegevjuhi sõnul tasuks liiklejatel valvsam olla oktoobri nädalavahetustel, sest just siis võtavad jahimehed ette ajujahi. «Jahi ajal tormab põder midagi märkamata teele. Kui koerad on järel, pole aega vaadata, ega ta auto ette jookse,» kõneles Lomp.



Igal aastal hukkub põdrajahi ajal teedel kümneid loomi. Kokkupõrge võib ka sõidukijuhile halvasti lõppeda, sest tegemist on suure ulukiga: täiskasvanud põdrapull võib kaaluda kuni 600 kilogrammi.



Hukkunud või viga saanud loomadest tuleks teatada keskkonnainspektsiooni telefonil 1313 või kohaliku jahiseltsi liikmetele.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles