Kas politsei varjab tulirelva kasutamist Karksi-Nuias? (3)

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe eramu kinnistut ümbritsev aed, mis reedese tagaajamise käigus meeste jalgade all tugevasti muljuda sai.
Ühe eramu kinnistut ümbritsev aed, mis reedese tagaajamise käigus meeste jalgade all tugevasti muljuda sai. Foto: Rannar Raba

Karksi-Nuia elanike sõnul ei vasta tõele politsei ametlik info, mille kohaselt kasutati eile Leedu autovargaid püüdes tulirelva üksnes Äriküla teetõkke juures. Väidetavalt vajutati koidikul päästikule ka tiheasustusega linnakeskkonnas.

Sakala käis laupäeval Karksi-Nuias ning leidis kolm inimest, kes nägid eelmisel päeval kella 7.30 paiku pealt, kuidas politseinikud põgenevat leedulast väikelinna südames läbi eramajade aedade taga ajasid. Ehkki tunnistajad ei viibinud koos ega isegi mitte samades hoonetes, ütlesid nad justkui ühest suust, et operatsiooni käigus kõlas kaks või kolm kõva kärgatust, mis ei saanud olla midagi muud kui tulirelvalasud. Oma silmaga nad relva pruukimist ei näinud, sest see jäi hoonete varju.

«Oli-oli! Raudselt tulistati. Ma ehmatasin nii ära, et tormasin kohe teise tuppa oma meest äratama. Aga ta oli juba üleval, sest kuulis samuti laske,» rääkis üks sealsamas asuvas kortermajas elav noor naine.

Seda, kas tulistati hoiatuseks õhku või põgeneja suunas, pole teada.

Et elanikud on iseenesest rahul sellega, et politsei kuriteos kahtlustatava leedulase kätte sai, ega taha toimunu suhtes põhimõttelist kriitikat teha, jätab Sakala nende nimed avaldamata. Küll aga on õhus küsimus, miks seni on laiemale avalikkusele vahendatud teabes kõnealust seika peidetud.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel avaldas veendumust, et jutt tulistamisest Karksi-Nuia südames ei vastata tõele, ning oletas, et võib-olla kuuldi linnas Ärikülas tehtud laske. See ei saa paika pidada, sest kahe intsidendi vahele jäi ligi kolm tundi. Lisaks on asukohad teineteisest linnulennult enam kui kolme kilomeetri kaugusel.

Pärast seda, kui Sakala oli avaldanud uudise «Kas politsei varjab tulirelva kasutamist Karksi-Nuias?», andis politsei pressiteenistus teada, et nende esialgses infos oli kommunikatsiooniviga ja tõepoolest Karksi-Nuia kesklinnas teise leeduka kinnipidamisel talle järele joostes tegi politsei kaks hoiatuslasku õhku.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles