Jää mopeedi ei kandnud, aga maailma tippsurfarid sõidavad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurjetajad proovisid lõppenud nädalavahetusel Valmas jääd ning siis olid palju paremad olud kui nüüd, mil talisurfarid asusid selgitama maailmameistreid. Nädalavahetusel sai purjetajate jälgimise kõrvalt kalagi püüda, kuid nüüdsele võistlusele publikut ei oodata.
Jääpurjetajad proovisid lõppenud nädalavahetusel Valmas jääd ning siis olid palju paremad olud kui nüüd, mil talisurfarid asusid selgitama maailmameistreid. Nädalavahetusel sai purjetajate jälgimise kõrvalt kalagi püüda, kuid nüüdsele võistlusele publikut ei oodata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõgedes loksub lahtine vesi, Võrtsjärvel kukkus mopeed läbi jää ning kalapidu tuli edasi lükata. Ometi peavad asjatundjad jääd piisavalt tugevaks, et inimest kanda ning sellel lausa maailmameistreid selgitada.

Viljandi järvele kavandatud kalapeo korraldajad teatasid juba eelmisel nädalal, et kehva talve tõttu peavad nad ürituse edasi lükkama ja otsustavad paari nädala pärast, kas jääaluse kalapüügi võistlust on üleüldse tänavu võimalik pidada. Samas on korraldajad oma mõõtmisandmete põhjal veendunud, et jää on vähemalt järve keskel parajalt paks, et inimest kanda.

«Me peame aga arvestama suure hulga inimestega ning kaldad on juba lahti,» nentis üks kalapeo korraldajaid Gert Elmaste. Tema sõnul ei ole praegu Viljandi järvel ohtu, kui jääle minna sillalt ning mitte liikuda kalda poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles