Viljandi võttis Viimsilt vaevalise võidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi käsipallimeeskond teenis meistrivõistluste põhiturniiril raske võidu HC Viimsi meeskonna üle.
Viljandi käsipallimeeskond teenis meistrivõistluste põhiturniiril raske võidu HC Viimsi meeskonna üle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval Viljandi spordihoones Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste põhiturniiri kolmanda ringi kohtumises olid kohalikud hädas õhukese koosseisuga mängima saabunud HC Viimsi/Tööriistamarketi meeskonna alistamisega.

Tasavägiselt ja võitluslikult möödunud kohtumise avapoolaeg lõppes 16:16 viigiga ning kogu mäng võõrustajate napi 33:32 paremusega. Vaid seitsme väljakumängijaga Viljandisse saabunud Viimsi juhtis teisel poolajal 28:23, kuid sellest siiski ei piisanud. Kolm minutit enne lõppu viis Aleksander Oganezov Viimsi klubi küll veel 31:30 juhtima, kuid seejärel pääsesid võõrustajad tänu Kristo Järve ja Kristo Voika tabamustele omakorda ette. Rail Ageni taas viigistas, aga Ott Variku värav eelviimasel minutil tõi võidu viljandlastele.

Võitjate suurimateks skooritegijateks osutusid Kristo Voika kümne, Karl Toom seitsme ja Ott Varik kuue ning kaotajate poolelt Rail Ageni kümne, Aleksander Oganezov üheksa ja Siim Pinnonen kaheksa väravaga.

Viljandi peatreener Marko Koks leidis, et meeskonna päästis seekord vastaste lühike varumeeste pink, sest lõpuminutitel pärssis ńende tegevust väsimus. «Meilt tõeliselt nõrk esitus. Lasime vastasel kohtumise kulgu dikteerida ning jäime nendega kaitses üks-üks olukordades alla,» oli treener rahulolematu. «Närviline mäng, milles jättis soovida meie viskekindlus,» lisas ta.

HC Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen tunnistas, et mõned halvad lahendused viimastel mänguminutitel röövisid neilt võidu. «Üldiselt mängisime väga hästi. Arvestades seda, et meil oli ainult üks vahetus, pidasime päris kenasti vastu. Mehed said puhata vaid siis, kui kandsid kaheminutilist karistust,» arutles Pinnonen.

Teistes kolmapäeval peetud meistriliiga kohtumistes sai tabelijuht Põlva Serviti kodusaalis 36:18 võidu Audentes SK vastu ning HC Kehra / Horizon Pulp&Paper teenis kodus pärast kaotatud avapoolaega 37:30 võidu Arukülalt.

Turniiritabeli kolmandal real jätkaval Viljandi meeskonnal on meistriliiga kolmandas ringis mängimata veel Aruküla ja Audentesega. Tema järgmine mäng koduliigas saab teoks 9. veebruaril võõrsil Arukülaga ning Audentesega kohtuvad viljandlased 17. veebruaril kodusaalis.

Ees ootaval pühapäeval sõidab Viljandi HC Kehrasse, kus kell 15 kohtub kohaliku meeskonnaga Balti Liiga põhiturniiri mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles