Huvi Tartu suusamaratoni vastu on suur

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Pärast esimese registreerimisvooru lõppu on end Tartu suusamaratonile kirja pannud 5840 inimest 24 riigist. See on ligi 2000 inimest enam kui eelmisel aastal samal ajal.


Võistluste peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul ületas tulemus igasugused ootused. «Eelmisel aastal jõudsime me 5400 registreerunud osalejani alles 3. veebruariks,» räägib Kelk. Kui varem oli planeeritud 7500 stardikohta, siis ülisuur huvi maratonisõitmise vastu näitab, et sellest võib taas väheks jääda.

Esmaspäeval esimest korda suures koosseisus koos istunud 40. Tartu maratoni nõukogu- ja korralduskomitee tegi pärast põhjalikku kaalumist otsuse tõsta maksimaalset osavõtupiiri 1000 koha võrra ehk 8500 osalejani. Nii 31 kui 63 kilomeetri distantsil lisandub seega 500 stardikohta.

Lõplikud piirnumbrid on 6000 stardikohta 63 kilomeetri rajal ja 2500 kohta lühemal distantsil.

«Õnneks on maratonini veel enam kui kaks kuud aega. Peame jõudma teha vajalikud muudatused, et valmistuda kuni 8500 suusasõbra teenindamiseks,» lisas Indrek Kelk.

20. veebruaril peetavale 40. Tartu maratoni pikemale, 63 km rajale on veel ligi 1200 vaba stardinumbrit ja lühikesele 1400. Rohkem nimetatud arve ei suurendata ning stardikohtade lõppemisega suletakse ka registreerumine.

Eelmisel aastal registreerus Tartu maratoni starti veidi üle 6500 spordisõbra, kellest finišijoone ületas 6203.

Kõik, kes soovivad suusamaratonist osa võtta, kuid ei ole oma nime veel kirja pannud, saavad seda teha internetis klubi Tartu Maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee ja kontoris Tartus Laulupeo puiestee 25.

Lisavõimalusena saab ennast registreerida Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles