Eesti-Venemaa piiri rikkuja jõudis Viljandisse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir.
Eesti-Vene piir. Foto: Internet

Politsei tabas reedel Viljandis vene keelt kõneleva dokumentideta pisivarga, kes väitis end olevat ukrainlase. Tegemist oli inimesega, kes kaks päeva varem oli salaja läbi metsa Venemaalt Eestisse hiilinud.

Piusa kordoni piirivalvurid avastasid 24. novembril kell 00.40 Võrumaal Miikse külas Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni ajutisel kontrolljoonel lumelt isiku jäljed, mis suundusid Vene Föderatsioonist Eestisse.

Jäljed olid umbes kolme tunni vanused ning piirivalvurid asusid ajutist kontrolljoont ületanud isikut otsima, töösse kaasati ka piirivalvekoer. Jälgede järgi tuvastati, et isik oli liikunud Vastseliina surnuaiale ja sealt edasi Luhamaa-Võru-Tallinna maanteele Holsta külani, kus jälgederada lõppes.

Hommiku saabudes teatas kohalik elanik piirivalvuritele, et oli kella 7.30 paiku Võru külje all Räpo küla lähistel sõidukile võtnud vene keelt kõneleva asotsiaalse välimusega hääletaja, kes esitles end ebaseaduslikult Eestisse saabunud ukrainlasena.

Et hääletaja väljus autost Väimela ristil, püüdsid piirivalvurid ses kandis ka kirjeldatud isikut leida, ent ebaõnnestunult.

26. novembril tabas politsei Viljandis vene keelt kõneleva dokumentideta inimese. Piirivalvurid, politseinikud ja hääletajat sõidutanud kohalik elanik kõrvutasid omavahel isikukirjeldusi ning selgus, et tegu on sama isikuga, kes ajutist kontrolljoont ületas.

Et piiriületajal polnud isikut tõendavat dokumenti, võeti ühendust kodakondsus- ja migratsioonibüroo migratsioonijärelevalve teenistusega. Halduskohtu otsusega toimetasid Piusa piirivalvurid isiku juba järgmisel päeval Harku väljasaatmiskeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles