Kairi Leivo viib parmupillid pealinna

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parmupill.
Parmupill. Foto: Kris Süld

Pärimusmuusika keskus korraldab järgmise nädala laupäeval Tallinnas Sinilinnu klubis  kolmanda parmupillifestivali.

6. veebruaril ootab pärimusmuusika keskus kõiki algajaid ja edasijõudnud huvilisi pealinna, et veeta hariv ja elamusterohke päev koos eesti parimate parmupillimängijatega.

Festivalil on kavas õpitoad, ühine koosmäng, luuakse parmupilliorkester ja antakse suur parmupillikontsert. Sellel saab näha ja kuulda parmupillimängu nii sooloesituses kui ansamblimängus. Kontserdile järgneb jämm ja tants ning päeva lõpetab Meisterjaani kontsert. 

„Üks festivali õpitubade juhendajatest ja esinejatest on Austriast pärit Albin Paulus, kes õpetab, kuidas korraga erinevate parmupillidega mängida ja milline on parmupillitraditsioon Austrias,“ rääkis festivali korraldaja Kairi Leivo.

Parmupillifestivali õpitoad Sinilinnus on osalejatele tasuta ja neid juhivad Juhan Suits, Merike Paberits, Ulvi Võsa, Meisterjaan ja Albin Paulus. Festivali kontserte on oodatud kuulama ka need, kes päeval õpitubadesse ei jõua.

Õpitubadesse tuleb end varem registreerida, et korraldajad teaksid, kui palju parmupille kaasa varuda. Seda saab teha pärimusmuusika keskuse kodulehel. Kui pill on olemas, siis soovitavad korraldajad selle kindlasti kaasa võtta, samas on võimalik neid ka kohapeal laenata ja osta. Osalemiseks ei ole pillimänguoskust vaja.

„Parmupillimänguga saavad kõik hakkama,“ julgustab Merike Paberits, festivali õpitubade juhendaja.

Kolmandat parmupillifestivali toetab Kultuurkapital.

Festivali ajakava

Kolmas parmupillifestival on Tallinna klubis Sinilind aadressil Müürivahe 50

Kell 11 õpitoad algajatele ja edasijõudnutele (tasuta)

Kell 14.30 lõuna omal äranägemisel

Kella 15.30–18 õpitoad algajatele ja edasijõudnutele (tasuta)

Kell 19 suur parmupillikontsert, jämm ja tants parmupillide järgi (tasuta)

Kell 22 Meisterjaani kontsert (piletid  3 eurot kohapeal)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles