Riigikogu aseesimees: ainus lahendus on lapsed

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder on veendunud, et Eesti riik, keel ja kultuur säilivad ainult juhul, kui siin sünnib rohkem lapsi. Kui aga jätkub praegune tendents, tuleb riigi kulutusi üha rohkem kokku tõmmata.
Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder on veendunud, et Eesti riik, keel ja kultuur säilivad ainult juhul, kui siin sünnib rohkem lapsi. Kui aga jätkub praegune tendents, tuleb riigi kulutusi üha rohkem kokku tõmmata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Eestis ei hakka sündima rohkem lapsi, pole meie riigil, keelel ja kultuuril pikka tulevikku, on veendunud riigikogu aseesimees, viljandlane Helir-Valdor Seeder. Nii vastaski ta Sakala küsimusele, mis on praeguse Eesti kõige suurem mure: sündimus.

Paradoksaalsel moel on juhtunud nii, et mida paremaks on muutunud elukeskkond ja suuremaks palgad, seda enam on vähenenud sündide hulk.

Milline on praegu riigikogust vaadatuna Eesti kõige tähtsam probleem, millega tuleb tegelda ja mis vajab häid otsuseid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles