Viljandi muuseumi raamatud kandideerivad auhinnale

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jürgen pälvis maakonna Kultuuripärli auhinna.
Tiina Jürgen pälvis maakonna Kultuuripärli auhinna. Foto: Marko Saarm / Sakala
Reedel on Haapsalus Eesti muuseumide aastakonverents, millele järgneval galal selguvad möödunud aasta parimad muuseumid ehk Muuseumiroti auhinna võitjad. Auhindu jagatakse kümnes kategoorias. Viljandi muuseum kandideerib aasta trükise kategoorias koguni kahe raamatuga. 
Nominendid on Tiina Jürgeni ja Ave Matsini kopsakas teos «Mulgi rahvarõivad» ja Ain Vislapuu «Viljandi ordulinnus ja Lossimäed läbi aja». Kolmanda raamatuna kandideerib auhinnale Merike Kurisoo koostatud «Eesti Kunstimuuseumi toimetised (2007–2015)».
Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Mirjam Rääbise sõnul on traditsiooniline muuseumide aastakonverents ja auhinnagala muuseumirahva kõige oodatum päev. 
«Sel aastal on laekunud rekordiline taotluste arv, mis näitab, et 2015. aasta on olnud muuseumimaailmas eriti rikas ja sündmusi on korraldatud tõepoolest palju,» rääkis muuseuminõunik. «Ootame põnevusega, kes on parimatest parimad kümnes muuseumide mitmekesisust tähistavas kategoorias.» 
Kokku esitati aastaauhindade konkursile 108 projekti, mille seast valisid kultuuriministeeriumi muuseuminõukogu teemakomisjonid 30 nominenti 21 muuseumist. Auhindu annab välja kultuuriministeeriumi muuseuminõukogu ja toetab Eesti Kultuurkapital.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles