Aardepiraadid võetakse valvsama pilgu alla

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1911. aastal Inglismaal valmistatud kuulipilduja Vickers tegi Vabadussõja kaasa soomusautol Toonela. Ville Dreving leidis selle 2006. aastal oma vana talumaja lammutades. Ta keeldus seda riigile andmast, aga on lubanud muuseumides näidata.
1911. aastal Inglismaal valmistatud kuulipilduja Vickers tegi Vabadussõja kaasa soomusautol Toonela. Ville Dreving leidis selle 2006. aastal oma vana talumaja lammutades. Ta keeldus seda riigile andmast, aga on lubanud muuseumides näidata. Foto: Peeter Kümmel

​Muinsuskaitseamet ning politsei- ja piirivalveamet sõlmisid koostööleppe, millega saavad politsei- ja piirivalveameti ametnikud teavet mälestiste asukoha, nende rikkumise ja ohustatud alade kohta. Selle info abil loodetakse tõkestada mälestiste ebaseaduslikku väljakaevamist. 

Muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi ütles, et metalliotsijaga on Eestis seadusega lubatud töötada, aga selleks, et otsida kultuuriväärtusi, peab inimene olema läbinud koolituse ning tal peab olema otsimiseks muinsuskaitse luba ja maaomaniku heakskiit. Seega kui põllul või metsaserval liigub ringi metallidetektoriga isik, võib politseinik talle juurde astuda ning küsida, kas tegevus on seaduslik. 

Kivi märkis, et rüüstajad võivad  liikuda ka pimedal ajal, seega tasub maaomanikel oma valdustel silma peal hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles