Viljandi maadlustreener kandideerib riigi spordipreemiale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks 15 spordi elutöö preemia kandidaate on Viljandi spordikooli maadlustreener Arne Kõiv.
Üks 15 spordi elutöö preemia kandidaate on Viljandi spordikooli maadlustreener Arne Kõiv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeeriumisse laekus tähtajaks 38 ettepanekut riiklike spordi elutöö ja aastapreemiate määramiseks. Kahe elutöö preemia kandidaate on 15 ning kuue aastapreemia kandidaate 23.

Preemiate saajad otsustab Eesti spordi nõukogu ettepaneku alusel vabariigi valitsus.

Üks 15 spordi elutöö preemia kandidaate on Viljandi spordikooli maadlustreener Arne Kõiv, kelle esitas Eesti maadlusliit.

Spordi aastapreemia kandidaatide seas on Viljandimaa inimesi kolm, neist kaks, Kaspar Taimsoo ja Aivar Kommissaar, on kandidaadina üles seatud võistkonna koosseisus: sõudja Kaspar Taimsoo Eesti meeste neljapaadi sõitjana ning Aivar Kommisaar Eesti veemoto koondise koosseisus.

Lisaks on aastapreemia kandidaatide seas seas veel Viljandist pärit, ent viimased kaheksa aastat Soomes maadlustreeneri ametit pidanud Ahto Raska. Tema on kandidaadiks esitatud kui Eesti aasta naissportlase Epp Mäe juhendaja.

Riiklik spordi elutöö preemia määratakse isikule, kelle aastatepikkune panus Eesti sporti on pälvinud avalikkuse kõrge hinnangu ning kelle elutöö on olnud eeskujuks noorele põlvkonnale. Kummagi elutöö preemia suurus on 40 000 eurot.

Aastapreemiaid antakse välja kuus ning määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusesse, mis on saavutatud või avalikustatud eelmise kalendriaasta jooksul. Iga aastapreemia suurus on 9600 eurot, kollektiivi premeerimisel jaotatakse preemiasumma kollektiivi liikmete vahel võrdselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles